Pira Plastik sing "Mangan" Saben Dina?

Saiki planet iki nyekseni polusi plastik sing luwih parah tinimbang sadurunge. Ing pucuk Gunung Everest, 3.900 meter ing ngisor Segara China Selatan, ing antarane tutup es Arktik lan uga ing dhasar polusi plastik Mariana Trench ana ing endi-endi.

Ing jaman sing akeh banget, kita mangan cemilan sing ditutup plastik, nampa bungkus ing tas surat plastik. Malah panganan cepet dibungkus ing wadhah plastik. Miturut Global News lan survey sing ditindakake Universitas Victoria, para ilmuwan ndeteksi 9 mikroplastik ing awak manungsa lan wong diwasa Amerika bisa nguntal saka 126 nganti 142 partikel mikroplasitc lan nghirup saka 132 nganti 170 partikel plastik saben dina.

Apa sing diarani mikroplastik?

Ditetepake dening sarjana Inggris Thompson, mikroplastik nuduhake potongan plastik lan partikel sing dhiameter kurang saka 5 mikrometer. 5 mikrometri kaping tikel luwih tipis tinimbang siji rambut lan meh ora bisa dideleng saka mripate manungsa.

Asale mikroplastik?

①Produk Aktatis

Wiwit plastik ditemokake ing abad kaping 19, luwih saka 8,3 milyar ton plastik sing diprodhuksi, ing antarane, luwih saka 8 yuta ton pungkasane ditemokake ing segara saben taun tanpa diproses. Konsekuensi: mikroplastik ditemokake ing luwih saka 114 organisme akuatik.

② Ing proses panganan

Ilmuwan bubar nganakake survey jembar babagan luwih saka 250 merek banyu kemasan ing 9 negara lan nemokake manawa akeh banyu kemasan duwe. Malah banyu keran wis ana mikroplastik. Miturut lembaga riset Amerika, ing antarane 14 negara sing banyune keran wis diteliti, 83% saka umume ditemokake duwe mikroplastik. Apamaneh pangiriman lan tèh gelembung ing wadhah plastik lan cangkir pakai sing meh dikontak saben dinane. Ana asring lapisan Poliethelin sing bakal dadi partikel cilik.

③ Uyah

Pancen ora dikarepake! Nanging ora angel dingerteni. Uyah asale saka segara lan yen banyune wis polusi, kepiye uyah bisa diresiki? Peneliti nemokake luwih saka 550 potongan mikroplastik ing uyah laut 1 kg.

④ Kabutuhan Saben Omah

Siji kasunyatan sing sampeyan bisa uga ora sadhar yaiku mikroplastik bisa digawe kanthi saben dinten. Contone, ngumbah sandhangan poliester kanthi mesin cuci bisa ngekstrak serat superfine saka cucian. Nalika serat kasebut dipancarkan karo banyu limbah, mula bakal dadi mikroplastik. Peneliti ngramal manawa ing kutha kanthi sayuta jiwa, siji ton serat superfine bisa diproduksi, padha karo jumlah 150.000 kantong plastik sing ora bisa rusak.

Mbebayani saka plastik

Serat superfine bisa rampung ing sel lan organ kita, sing bisa nyebabake penyakit serius kayata keracunan endapan kronis lan kanker.

Kepiye cara kita nglawan?

Naturepoly ngupayakake ngasilake plastik sing bisa dibiodegradasi. Kita wis nandur modhal ing riset lan pangembangan bahan adhedhasar tanduran ramah lingkungan kayata PLA, bahan tebu. Kita gunakake ing produksi barang-barang kebutuhan rumah tangga kayata tas sampah, tas belanja, kantong kotoran, cling wrap, sendok garpu, cangkir, sedotan lan akeh barang liyane sing bakal teka. 


Wektu kiriman: Mar-08-2021