Fakta Babagan Plastik Biodegradable

1. Apa sing diarani plastik sing rusak?

Plastik sing bisa rusak bisa dadi konsep gedhe. Iki minangka periode wektu lan ngemot siji utawa luwih langkah ing kahanan lingkungan sing ditemtokake, nyebabake pangowahan signifikan ing struktur kimia materi, kelangan sifat tartamtu (kayata integritas, massa molekul, struktur utawa kekuatan mekanik) lan / utawa rusak plastik.

2. Apa plastik sing bisa dibiodegradasi?

Plastik biodegradable yaiku plastik sing bisa diurai kanthi tumindak organisme urip, biasane mikroba, dadi banyu, karbon dioksida, lan biomassa. Plastik biodegradable umume diprodhuksi nganggo bahan baku sing bisa dianyari, mikro-organisme, petrokimia, utawa kombinasi kabeh telu.

3. Apa sing diarani bahan biodegradable?

Bahan biodegradable kalebu bahan polimer alami biodegradable kayata selulosa, pati, kertas, lan liya-liyane, uga plastik biodegradable sing dipikolehi kanthi sintesis bio utawa sintesis kimia.

Plastik biodegradable nuduhake uyah anorganik sing mineral lan biomassa anyar (kayata mayit mikroba, lsp) sing kerusakan utamane disebabake tumindak mikroorganisme ing alam ing kahanan alami kayata lemah lan / utawa pasir, lan / utawa kahanan tartamtu kayata kondisi kompos utawa pencernaan anaerobik utawa cairan budaya banyu, sing pungkasane bakal mudhun dadi karbon dioksida (CO2) utawa / lan metana (CH4), banyu (H2O) lan unsur-unsur sing ana ing njero.

Perlu dielingake manawa kabeh jinis bahan biodegradable, kalebu kertas, mbutuhake kahanan lingkungan tartamtu kanggo degradasi. Yen ora duwe kahanan degradasi, utamane kahanan urip mikroorganisme, degradine bakal alon banget; sekaligus, ora kabeh jinis bahan biodegradable bisa mudhun kanthi cepet ing kahanan lingkungan. Mula, disaranake kita nemtokake manawa ana materi sing bisa biodegradasi kanthi nyinaoni kahanan lingkungan ing sakiwa tengene lan nganalisa strukture bahan kasebut.

4. Macem-macem jinis plastik sing bisa dibiji

Miturut jinis bahan baku sing digunakake, plastik biodegradable bisa dipérang dadi papat kategori. Kategori pertama yaiku plastik sing langsung diproses saka bahan alami. Ing pasar saiki, plastik biodegradable, sing diprodhuksi dening polimer alami utamane kalebu pati thermoplastic, biocellulose lan polisakarida lsp; Kategori kapindho yaiku polimer sing dipikolehi kanthi fermentasi mikroba lan sintesis kimia, kayata asam polylactic (PLA), lsp; Kategori kaping telu yaiku polimer, sing langsung disintesis karo bahan mikroorganisme, kayata polihidroksialkanoate (PHA), lsp; Kategori kaping papat yaiku plastik biodegradable sing dipikolehi kanthi nyampur bahan-bahan sing wis kasebut sadurunge utawa kanthi nambah sintetik kimia liyane.


Wektu kiriman: Mar-08-2021